TRANSPORT TIL ALPERNE


Bus, fly eller bil? Om du er mest til en hyggelig tur med vennerne i bussen, kort rejsetid med fly eller taskerne i bagagerummet er helt op til dig.


Det kan variere hvordan man kommer til Alperne, men du vælger heldigvis selv hvilken mulighed der passer bedst for dig! Turen frem og tilbage er jo sjældent den sjoveste del af en skiferie - det ved vi godt. Men det er nødvendigt for at komme sydpå, til de herlige sneklædte bjerge! Og så markerer det jo også starten på din skiferie, om man så vælger at sætte sig i en bus, fly eller bil. På det tidspunkt er alle de gode oplevelser lige om hjørnet!  

Her får du lidt generel information om de forskellige former for transport. Alle vores gruppe rejser inkluderer transport tur/retur i bus, men med mulighed for at tilkøbe fly, eller få en rabat for selv at køre eller finde egen transport.  

Hvordan du vælger at komme derned, skal besluttes ved tilmelding til turen. Her vælger du hvilken transportform der passer bedst for din skiferie! 

BUS TIL ALPERNE


Bus er vores klart mest anvendte transportform, når turen går sydpå. Det er denne type som er med i alle vores grundpakker som udgangspunkt, og derfor den måde klart de fleste af vores gæster kommer til Alperne! Det er nærmest blevet en tradition og markerer starten på en uge fyldt med oplevelser. Det er så dejlig simpelt, at du bare smider din bagage ind i bussen, finder en plads sammen med dine venner, og læner dig tilbage i sædet indtil du er fremme. 


RUTEN 

Ruten som bussen kører, afhænger lidt af hvor i landet du bliver afhentet fra, og om der eventuelt skulle være yderligere opsamlingsstop undervejs. Den typiske rute fra Sjælland er over Rødby-Puttgarden med færge, hvorimod Fyn og Jylland går turen direkte over grænsen. Der vil ikke være stop for grænsehandel på vejen.  

Der holdes undervejs pauser med cirka 4 timers interval, så der er mulighed for at få fyldt snacklageret op eller strække ben. Om aftenen er der én pause som er lidt længere, dette er med henblik på at få spist aftensmad inden natten hvor der kun vil være et enkelt kort stop for et hurtigt chaufførskifte. Ved dette stop er der ikke mulighed for at forlade bussen.  


PRAKTISK INFORMATION 

Det er vigtigt, at du kommer i god tid før afgang. Vi anbefaler minimum at man er klar med sine tasker 30 minutter før afgang ved opsamlingsstedet. Hvor præcist det er, vil du kunne se på dit rejsebevis som bliver fremsendt ca. 14 dage før afgang. Inde i bussen må man medbringe en rygsæk eller håndtaske hvor det er en god idé, at pakke vandflaske, snacks og en toilettaske. Den store bagage der lægges ind i bussen vil der ikke være mulighed for at tilgå undervejs på turen. 

 

Det er tilladt at have en lille højtaler med i bussen og spille musik i samråd med dem omkring dig og personalet på bussen. Det er ikke tilladt at spærre midtergangen, og derfor ikke muligt at medbringe en Soundboks i bussen, da lydniveauet også kan være til gene for dem omkring dig og buschaufføren. Er du i tvivl om reglerne på bussen, så snak med guiden eller buschaufføren og følg altid deres anvisninger om støj og generel opførsel - i sidste ende er det dem som bestemmer. 

ANKOMST 

Busserne ankommer som udgangspunkt altid på destinationerne om eftermiddagen, typisk omring centrum af byen. Det afhænger dog lidt af trafikken på vejen derned, men hvis der ikke er større forsinkelser kan du forvente ankomst cirka 22 timer efter afgang. Umiddelbart inden ankomst, vil guiderne udlevere en velkomstkuvert i bussen. Her er der liftkort, velkomstinformation med mere. Herefter vil guiderne holde en kort tale om hvordan det hele forløber når du stiger ud af bussen. Det er en rigtigt god idé, at slukke for musikken, vække sidemakkeren og lytte nøje efter, så der undgås forvirring ved ankomst.  

Ankommer i inden check-in og nøgleudlevering på din indkvartering, vil guiderne vise hvor der kan findes bagageopbevaring og omklædningsforhold. Det er typisk lidt primitive forhold alt efter hvilken destination man ankommer til. Nøgleudleveringen er typisk fra klokken 17, og først her vil det være muligt at komme ind i sin lejlighed.  

Bussen vil trille mod Danmark den efterfølgende lørdag. Du vil modtage information med afrejsetidspunkt, busnummer og sted om torsdagen ved værelsesbesøg fra guiderne.  


BAGAGE 

Der må maksimalt medbringes 1 normal kuffert/taske samt 1 håndbagage på rejsen. Har du bestilt skitransport må der medbringes ét par ski/snowboard og støvler. Dette skal overholdes grundet den begrænsede bagageplads i bussen, så vi er sikre på at alle kan få alt med. Hvis det er muligt fortrækker vi, at du ikke pakker i hardcase-kuffert, da disse optager meget plads og gør pakningen af bussen mere besværlig. Du kan holde dig opdateret på dit rejsebevis om vægtkrav til din bagage på rejsen.  

Skivenue og busselskabet kan ikke drages til ansvar for beskadiget eller mistet bagage under transporten. Vi anbefaler derfor at tegner privat forsikring der dække dette efter eget ønske. 


FLY TIL ALPERNE


På næsten alle vores rejser tilbyder vi også mulighed for at opgradere sin transportform til fly, i stedet for den klassiske bustur. Det giver en markant kortere rejsetid og en behageligere tur til Alperne. Dette kommer naturligvis på som et ekstra tillæg, som specifikt for din tur kan findes på din tilmeldingsside. Priserne varierer fra uge til uge, alt efter generel efterspørgsel.

 

BILLETTER OG BOARDINGPAS 

Dit rejsebevis vil være gældende som din billet til flyet, så sørg for at medbringe dette i lufthavnen. Det er vigtigt at læse informationerne vedrørende ankomsttid og flyselskab inden afrejse. Herefter ser du blot på informationsskærmen når du ankommer til lufthavnen, og går til den pågældende check-in skranke med din bagage. Her skal du have dit rejsebevis og pas klar, og så vil du modtage mere information derefter. 

Det er ikke muligt at booke specifikke pladser på flyet inden afrejse. Hvis i derfor er en gruppe som gerne vil sidde sammen, så skal i blot sørger for at mødes inden i går til check-in og afleverer jeres bagage. Gør i dette på samme tid vil i blive sat ved siden af hinanden. 

 

BAGAGE 

Følg altid anvisningerne om bagage i rejsebeviset. Her vil der være information om størrelse, antal og vægt. Hvis du har bestilt skitransport så kan du medbringe én taske med ski/snowboard samt én taske til støvler. Som tommelfingerregel må din check-in bagage veje 15kg og håndbagage 5kg. Dette skyldes, at der er mange som medbringer ski/snowboard, og derfor er vægtbegrænsningen på flyet reduceret i forhold til normale sommerrejser. Dette er for at være sikre på, at der plads til alles bagage på flyet.  TRANSPORT FRA LUFTHAVNEN 

Transport fra lufthavnen til destinationen vil altid være inkluderet i din flybillet. Vores guider står klar ved ankomst til at hjælpe dig i den rigtige retning mod busserne.  

Da transferbusserne der venter i lufthavnen, til tider skal have passagerer med fra flere ankomst fly på samme tid, vil der kunne forventes en lille ventetid på 30-50 minutter inden bussen kører fra lufthavnen. Transporttiden til destinationen varierer fra lufthavn til lufthavn, men er oftest i mellem 2 til 4 timer. Der vil ikke være adgang til toilet på disse busser, men der vil blive holdt ét enkelt stop på halvvejen hvor der er mulighed for toiletbesøg og indkøb.  


TRANSPORT FRA DESTINATIONEN TIL LUFTHAVNEN 

Vi sørger altid for at busserne kører i god tid fra destinationerne når turen går hjem. Dette skyldes at der ofte kan forekomme lidt trafik, og dette er derfor medregnet. Vi sigter efter busserne er i lufthavnen cirka 3 timer inden flyet letter. Dette giver til tider lidt ekstra ventetid, men better safe than sorry! 

EGEN TRANSPORT TIL ALPERNE 


Ønsker i selv at stå for transporten, er dette også en mulighed.  Da busrejsen som udgangspunkt er inkluderet i grundpakken, vil der naturligvis være en rabat for selv at stå for transporten. Dette variere fra uge til uge, men du kan finde det præcise beløb på din tilmeldingsside.  


ANKOMST 
Guiderne er naturligvis klar til at hjælpe dig ved ankomst til destinationen, her vil i også få udleveret liftkort samt velkomstmateriale. I bliver ringet op af guiderne umiddelbart før afrejse med generelt information om hvordan det præcis kommer til at forløbe ved ankomst.

  

TRANSPORTTID OG AFGIFTER 

Fra Hamborg og til destinationerne i Frankrig kan der forventes cirka 16 timers transporttid. Det kan være en god idé, at tjekke vejrudsigten og trafikmeldingerne inden i sætter jeg bag rattet, da det kan have stor indflydelse på den påregnede transporttid.  

Undervejs vil der være lidt forskellige afgifter, baseret på hvilken rute der bliver valgt. På de franske motorveje betales der løbende afgifter, som skal gøres ved forskellige standere undervejs. Her kan man anvende kreditkort, og kræver intet specielt. Kører du gennem Schweiz kræver det et klistermærke som kan købes på tankstationer nær grænsen, eller ved grænsekontrollen.

 

PARKERING 

På næsten alle destinationerne er der kun mulighed for parkering i parkeringshuse. Her opkræves der et gebyr for en hel uge på mellem 40€ - 120€ alt efter hvilken destination og uge. Det er en rigtig god idé, at bestille dette tidligt, da de særligt i de store rejseuger godt kan blive udsolgt. Derudover er det også typisk billigere, at bestille dem på forhånd. Vi er behjælpelige med at henvise til de bedste steder at parkere, hvis i har behov for hjælp til dette. 


ER BILEN KLAR? 

Det er meget vigtigt, at du sørger for at bilen er vinterklar og indeholder alle de lovmæssige krav der er undervejs. Er du i tvivl om dette, kan du med fordel få det gennemgået hos en forhandler. I Tyskland er det lovpligtigt at have vinterdæk på bilen og ligeledes at have trafikveste til alle passagerer i bilen samt en rød advarselstrekant. Snekæder i bilen hjulstørrelse er også en rigtig god idé, såfremt der skulle falde meget sne undervejs. Sørg for, at være komfortabel med at sætte dem på hjulene inden afrejse.  

Det er også en god idé, at kontakte jeres forsikringsselskab og høre om der er noget i skal være særligt opmærksomme på. Dette kan eksempelvis være autohjælp, skulle dette være nødvendigt, eller generel information vedrørende forsikring.  


Rigtig god tur!