DESTINATION


ALT HVAD DU SKAL VIDE

LOKALE REGLER


Hvilke lokale regler skal jeg følge?

Som udgangspunkt, kan du tænke på de generelle regler og lovgivning som værende meget ligesom Danmark, vi er jo trods alt stadig i Europa. Ved nøgleudleveringen den første dag vil du yderligere blive informeret om gældende ordensregler for det specifikke sted du bor. Det er vigtigt at du lytter nøje og overholder de gældende regler til en hver tid.  

Overtrædes reglerne kan det få konsekvenser baseret på hvad der er forekommet. Vores vagter er typisk de første som bliver tilkaldt og vil være mellemled mellem gæsterne og den/de pågældende personer som klager. Dette resulterer i de fleste tilfælde i en skriftlig advarsel, som vil blive givet til lejlighedens beboere.

Gentagende overtrædelser kan medføre mistet depositum eller bortvisning fra lejligheden i grove tilfælde – dog kommer det sjældent så langt. Følger man reglerne har man heller intet at være bekymret for.  

I Frankrig er der er en lov omkring, at der skal være stille i lejlighederne klokken 22.00. Man må naturligvis gerne snakke, men det betyder ingen larm, råben, høj musik eller lignende hverken på værelset eller gangene. Byens myndigheder kan udstede bøder for overdrevet larm til alle der befinder sig i lejligheden, som vil være typisk omkring 50€ pr. person.  


Vi er naturligvis altid på vores gæsters side, og hjælper ved enhver klage, men vi skal også alle sammen vise hensyn til dem omkring os og følge reglerne!  

GUIDER

Er der guider med på turen?


Naturligvis! På gymnasieture vil der være minimum én guider på hver bus, og et fast hold som er på destinationen hele sæsonen. De er eksperter på alle områder af destinationen både omkring lejlighederne, skiområdet, afterski og ikke mindst hvor man kan få den bedste pizza. De er ekstremt vigtige for at få oplevelsen til at blive så god som muligt! Du vil altid kunne få fat på dem. De er både til stede til alle vores arrangementer, og kommer rundt og hjælpe i diverse lejligheder. Hvis du ikke kan finde en guide, så kan du altid kontakte dem på servicetelefonen mellem 08.00 – 20.00 hver dag. Mellem 20.00 – 08.00 kan du stadig ringe til samme nummer, her er det blot en nødtelefon og er reserveret til nødvendig kontakt.  

ALKOHOL

Er der guider med på turen?


I Frankrig er der ret specielle regler om alkohol. Det er blandt andet ikke tilladt at drikke alkohol på gaden eller offentlige arealer, heri heller ikke tilladt at drikke det på pisten.  

Præcis som hvis man skal købe alkohol eller i byen om aftenen herhjemme i Danmark, skal man kunne fremvise gyldigt ID. Det er ikke tilladt at købe eller være i besiddelse af alkohol når man er under 18.  


Når mørket falder på 

De gode skidage i Alpernes varme solskin kan virke fortryllende! Så skønt, at man nogle gange glemmer at det fortsat er rigtig koldt udenfor. Særligt så snart mørket falder på, og solen forsvinder ned bag de sneklædte bjerge, falder temperaturen drastisk. 

Det kan let blive helt ned til -20 grader om natten i nogle dele af skisæsonen. Derfor er det altid vigtigt at være godt påklædt til at færdes udendørs. Gå altid sammen med nogle om natten, og indtag ikke alkohol i en mængde der gør det farligt for dig selv eller dem omkring dig.  
På alle vores gymnasieture vil der være nattevagter der færdes i byen i løbet af hele natten, for at undgå potentielt farlige situationer. Ligeledes er byen myndigheder også meget opmærksomme på det samme.  

SKILEJE

Hvor henter jeg mine ski?


Har du lejet ski hjemmefra, vil du kunne afhente dem i en af skiudlejnings-butikkerne ved ankomst. Vores samarbejdspartner er SkiSet, og de har typisk flere butikker på hver destination. Dog er det ikke ligegyldigt hvilken du går til, da i på forhånd er blevet fordelt ud så ikke alle går til samme sted. I din velkomst kuvert vil du finde en voucher til skiudlejning, som vil vise præcis hvilken butik du skal hente dine ski i. 


Der er typisk meget kø om morgenen søndag, og det kan derfor ofte godt betale sig at hente dem allerede lørdag så snart man har lagt sine tasker i lejligheden, så man ikke misser noget af den første dag på ski. 

Hvis du selv har medbragt skistøvler, skal du huske at medbringe dem når du afhenter dine lejeski. Det samme er gældende hvis du selv har medbragt ski, men skal leje skistøvler.  

Har du glemt at bestille hjemmefra, så skal du kontakte en guide på destinationen. Så skal de nok hjælpe med at finde en god løsning!  


SKISKOLE

Kan jeg komme på skiskole, hvis det kniber lidt med  teknikken?


Du kan altid bestille skiskole hjemmefra! Her bliver man typisk inddelt i forskellige niveauer, og på forskellige tidspunkter af døgnet. Inde på din bestilling vil det fremgå hvornår på dagen samt hvor mange dage det er muligt at bestille til. Hvis du er i tvivl om dit niveau eller andet vedrørende skiskole, så er du velkommen til at kontakte os. Så skal vi nok hjælpe dig godt på vej!