FORÆLDREINFO


Vigtig information til forældre


Skal din søn eller datter på skiferie, og er du måske lidt nervøs for det? Det forstår vi fuldt ud, og har derfor sammensat dette dokument for forhåbentligt at kunne dulme nerverne en smule. 

Vi fuldt ud indforstået med, at for mange af de unge deltagere på skiferien, er det deres måske første ferie uden sine forældre, og måske endda første skiferie. Derfor er der et par ting, som der med fordel kan tages stilling til som forældre forud for rejsen. 

NATTEVAGTER


Hvert år i de travle uger, som den store vinterferie i uge 7, forstærker vi alle vores destinationer med et kompetent hold af voksne og erfarne nattevagter.

De fungerer på mange måder ligesom de velkendte natteravne der også er at finde mange stedet Danmark over. Deres job er at skabe tryghed og sikkerhed for både vores gæster, men også jer forældre. De kan hjælpe med alt i det sene nattetimer, så vi er sikre på at alle kommer hjem i trygge hænder og der er et komplet sikkerhedsnet alle 24 timer i døgnet. Om dagen kan guiderne derfor også være friske til at hjælpe, efter en god nats søvn.  


BEVAR PÅ DESTINATIONEN


Vi vil rigtig gerne give den bedst mulig service, som vi overhovedet kan.

Derfor beder vi til, at gæsten selv tager kontakt til vores personale direkte på destinationen, i forhold til at i som forældre tager kontakt til os på kontoret hjemme i Danmark. Det giver langt mere præcis of effektiv service, end via. Kontakt gennem en tredjepart. Derved kan vi sørge for at eventuelle udfordringer bliver løst for vores gæster så hurtigt og smidigt som muligt.  


Vi opfordrer til, at du hjemmefra sørger for at tage denne dialog med dit barn, så de ved at den hurtigst løsning er at kontakte guiderne direkte. Vi vil naturligvis gerne hjælpe med alle situationer, men det kan vi kun hvis vi kender til problemet. Det er derfor vigtigt at de tager kontakt til guiderne, og ikke blot tager kontakt til jer.  

ALKOHOL


I Frankrig, hvor næsten alle vores skidestinationer befinder sig, er det ikke tilladt at drikke alkohol på gaden samt offentlige arealer. Det gælder ligeledes, at man ligesom i Danmark og Sverige skal have et personligt og gyldigt ID med sig, når man går i byen. Alle vores gæster på 18 år eller derovre får udleveret et 18+ armbånd, som ikke vil være gældende identifikation, og kan derfor ikke substituerer et gyldigt ID. Det er ligeledes ikke tilladt at være i besiddelse af, eller købe alkohol hvis man er under 18 år. 


Hvis solen skinner, og humøret er højt, kan dagtimerne i Alperne virke rare og varme. Det er dog ingen hemmelighed, at det bliver rigtig koldt om aftenen, så snart solen går ned. Derfor er det ekstra vigtigt hvis man er påvirket af alkohol, at man husker på at kulden stadig påvirker en, og man påklæder sig efter forholdene. Vi anbefaler altid at man går sammen med en ven eller veninde om natten, så man aldrig færdes alene. Nattevagterne hjælper ligeledes med at sørge for, at der aldrig er nogle som går hjem uden en ledsager og det er forsvarligt. Dette er for at undgå farlige situationer, og ligeledes er byens myndigheder opmærksomme på det samme.


FORÆLDREFULDMAGT


Hvis dit barn er under 18 på bestillingstidspunktet, skal du som værge/forældre godkende, at du sende ham/hende afsted på skiferien. Forældrefuldmagten skal uploades eller sendes til os senest 48 timer efter rejsen er blevet bestilt, så denne kan godkendes.

Forældrefuldmagten downloades her.  

RUSMIDLER


Vi tager på det kraftigste afstand fra alt indtagelse af ulovlige rusmidler, herunder særligt også lattergas (kvælstofforilte).

Overtrædes dette vil det medføre bortvisning fra turen. Der henvises i den sammenhæng til vores rejsebetingelser


"

Den rejsende skal optræde således, at medrejsende ikke føler sig generet. I grove eller gentagne tilfælde kan en upassende optræden føre til, at den rejsende af rejsearrangøren eller dennes repræsentanter bortvises fra den videre deltagelse i rejsen. I sådanne tilfælde er den rejsende ansvarlig for egen hjemtransport og udgifter som følge heraf. Den rejsende er i tilfælde af bortvisning ikke berettiget til at modtage nogen form for tilbagebetaling af pakkerejsens pris.

"

Vi vil sætte ekstremt meget pris på, hvis du gennemgår de nedestående punkter med dit barn inden afrejse, så han/hun er bedst muligt forberedt på den kommende uges skiferie.  


 • Kontakt – Lav aftaler om hvor ofte, hvornår og hvordan i skal komme i kontakt i ugens forløb, så i slipper for altid at skulle kontakte dem.  

 • Få navn og telefonnummer til de venner som dit barn rejse afsted med eller bor på værelse med, hvis ikke du allerede har disse informationer. 

 • Hvis der sker et uheld på pisten eller i løbet af skiferien, er det vigtigt at dit barn kontakter vores guider hurtigst muligt, så de kan hjælpe dem. Igen er det vigtigt, at det er guiderne der bliver kontaktet direkte af dit barn eller venner omkring dem, så situationen kan løses hurtigst muligt. Såfremt i har privat rejseforsikring er det også vigtigt at give dem oplysningerne eller forsikringskort med på rejsen.  

 • Reglerne på destinationen skal respekteres, ligesom alle andre steder. Det er vigtigt at der er stille på værelserne efter kl 22.00 hvis man fortsat befinder sig der. Det er i Frankrig en lov, og ikke blot en regl som vi fortæller for sjov.
   
 • Lyt til personalet på destinationen. Det er vigtigt at disses henvisninger og anbefalinger følges, som hvis det var noget i havde sagt i huset. De er eksperter i sneen og ved alle helt præcist hvad de laver. 

 • Opstår der andre problemer på destinationen er det vigtigt at dit barn kontakter os, og ikke jer. Vi har gentaget det flere gange, men en ekstra gang skader aldrig 😉 Kontaktoplysninger til guiderne vil være at finde på vores app, velkomstmateriale, rejsebevis samt mange flere steder. 
 • Vi kunne naturligvis vælge at tro, at alkohol ikke er et problem – Men vi er selvfølgelig bevidste om at dette forekommer. Vi har mange års erfaring med at arrangere disse ture, men derfor er det fortsat vigtigt, at dit barn er gjort opmærksom på, at de skal begrænse deres indtagen af alkohol, så det ikke er til fare for dem selv eller andre omkring dem. Skulle der opstå problemer er både guider og nattevagter til steder, og har meget erfaring med at løse alle tænkelige situationer vedrørende dette.

 • Skiferie er ikke altid en billig affære! Lav et budget så dit barn ved hvor mange penge han/hun har at gøre godt med, og kan bruge hver dag. 

 • Respekter aldersgrænsen på destinationen. Vores arrangementer er alle alkoholfrie såfremt der er deltagere og gæster under 18 år til arrangementet. Det er ligeledes ikke tilladt at indtage alkohol såfremt gæsten er under 18 år.
   
 • Ankomst- og afrejsedage er de mest hektiske på ugen – og det gælder for alle både personale såvel som gæster. Tålmodighed er til tider en nødvendighed, men alle henvendelser til guiderne vil blive løst og fulgt op på 100% af gangene 😉  


          Hvis du fortsat sidder med spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på 70605825. Så er vi klar til at hjælpe med det samme.